Belinda Göransson-Van Kerkwijk is kandidaat raadslid in Zandvoort

Bron: Haarlem 105:

Belinda Göransson-Van Kerkwijk is kandidaat raadslid in Zandvoort

Door Ton de Groot

8 maart 2022

 

Belinda is kandidaat voor Ouderen Partij Zandvoort bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022, kijkt Haarlem105 naar de (kandidaat)raadsleden in de regio. Hoe deden ze het toen? Hoe doen ze het nu en hoe willen ze het straks aanpakken?
Door Ton de Groot

Zandvoort moet een fijn dorp zijn om te wonen. Wat het raadslid zijn zo leuk maakt is dat je mag meehelpen om dat voor elkaar te krijgen. Dat zegt de nummer twee op de lijst van de Ouderen Partij Zandvoort. Ze weet waar ze over praat want eerder heeft Belinda Göransson-Van Kerkwijk voor de VVD ruim vijftien jaar in de Zandvoortse gemeenteraad gezeten. Daarvan is zij bijna drie jaar wethouder geweest met de portefeuille: Financiën, Toerisme, Economie, Ruimtelijke Ordening waaronder Vergunningverlening & Handhaving en Stedelijk vernieuwingsprojecten. Kort geleden heeft ze de overstap gemaakt naar Ouderen Partij Zandvoort. De leden hebben haar op plaats twee van de kandidatenlijst gezet.

De nieuwe OPZ-kandidaat studeerde bedrijfskunde aan de Business Universiteit Nyenrode. Waarna ze aan de slag ging als organisatie-adviseur en later accountmanager. Ze verhuist naar Zandvoort en ontmoet daar haar man. Ze trouwen en krijgen drie kinderen. Op dit moment werkt Belinda alweer heel wat jaren bij de gemeente IJsselstein. Zij is als teamleider Advies en Sociaal Domein lid van het managementteam en ook de eerste loco-gemeentesecretaris.

De inwoners van een kustdorp als Zandvoort zijn lang gewend geweest om naar de zee te kijken. Het achterland zijn ze een beetje vergeten. Zandvoorters hebben daardoor typische eigenschappen: ze zijn open, zeer direct en eigenwijs. Maar het is ook een dorp met lef. Het is even wennen als je er komt wonen maar Belinda voelt zich er helemaal thuis. Ze heeft het jarenlang ervaren in de gemeenteraad maar vindt wel dat nu het moment is aangebroken om meer samen op te trekken. Er wordt in de gemeenteraad erg veel gesproken maar te weinig geluisterd. De kandidaten van alle partijen zijn stuk voor stuk op de eerste plaats Zandvoorter, is de indruk van Belinda. Daar ligt de sleutel om samen te werken. Natuurlijk sta ik voor de belangen van onze achterban maar die staan de belangen van anderen niet in de weg. Luisteren, samen plannen maken om het dorp beter te maken en dan doorpakken. Dat is de aanpak die de ervaren nieuweling voorstaat, “het raadslid als verbinder.”

Speerpunt nummer één in het verkiezingsprogramma van OPZ is Wonen. De woningnood is groot voor alle groepen in het dorp. Voor jong en oud. Een fijn dorp om te wonen betekent dat jongeren in het dorp kunnen blijven wonen en ouderen kunnen doorstromen naar een woning die bij hen past en in de nabijheid van zorg. Zie daar het gezamenlijk belang. Er is in Zandvoort niet veel ruimte om te bouwen. Benut de ruimte die er nog is door snel te starten met het bouwen van betaalbare, duurzame woningen voor jong en oud. Een ander belangrijk punt voor OPZ is dat iedereen mee kan blijven doen en erbij hoort. Dat betreft de gezondheidszorg maar ook een goede bereikbaarheid en beschikbare parkeergelegenheid. Een sluitend huishoudboekje is ook van belang dus dringt OPZ erop aan om de lasten voor inwoners en ondernemers zo laag mogelijk te houden. De afgelopen tijd heeft het nog wel eens gerommeld in politiek Zandvoort. Als het de gemeenteraad lukt om de rijen te sluiten en met een gezamenlijke aanpak succesvol beleid te maken straalt het bestuur weer vertrouwen uit. Dat is voor iedereen belangrijk en draagt bij aan het welzijn van jong en oud, rijk en arm, inwoner of ondernemer.

De appel valt niet ver van de boom want dochter Kim is kandidaat voor Jong Zandvoort. Aan de keukentafel hebben we het er niet over maar het spreekt voor zich dat we elk onze eigen achterban hebben. Toch onderstrepen we allebei het belang van samenwerken met alle partijen om het dorp nog beter te maken.