Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2022

Mijn wieg stond op de Herengracht in Amsterdam. Na mijn schooltijd vond ik als geboren en getogen Amsterdammer op jeugdige leeftijd werk bij de firma Eijlders, een toonaangevend horecabedrijf, hier leerde ik de fijne kneepjes van het horeca vak. Zo’n 7 jaar later opende ik mijn eigen horeca etablissement, in Zandvoort, de Bierwinkel (boven de Hema), daarna volgde ook de Bierwinkel in de Tempelierstraat in Haarlem.
Enige tijd later runde ik in het bourgondische zuiden Hotel Tivoli in Valkenburg en 1 jaar later nam ik daar club 69 over. Na dit avontuur in het zuiden keerde ik terug in Zandvoort en legde mij toe op het schilderen en het begeleiden van kinderen uit de Hartekamp in Heemstede. In de afgelopen jaren heb ik de Parel aan Zee een kleurtje gegeven. Het contact met de horeca heb ik nooit verloren evenals mijn oude liefde, het zingen. Elke dinsdagavond zing ik met veel plezier bij het Zandvoorts Mannenkoor en hoop dat meer mannen deze leuke hobby met mij willen delen.

Peter Kramer, 67 jaar geboren op Zandvoort getrouwd met Cisca en vader van Jerry (wie kent hem niet!). Sinds drie jaar ben ik gepensioneerd. Daarvoor ben ik 35 jaar werkzaam
geweest bij meerdere woningcorporaties. De afgelopen 20 jaar in diverse directiefuncties bij woningstichting Stadgenoot in Amsterdam. Stadgenoot had ca. 32.000 wooneenheden in zijn beheer. De laatste 10 jaar was ik daar verantwoordelijk voor het vastgoedbeheer en Projectontwikkeling. Voorafgaand aan Amsterdam was ik onder andere directeur van woningbouwvereniging Eendracht Maakt Macht in Zandvoort.

Als civiel technicus liggen mijn roots in de weg-en waterbouw. Na 24 jaar loondienst vond ik het tijd voor verandering. In 1997 heb ik een eigen projectmanagement bedrijf opgericht. In opdracht van gemeenten was ik de intermediair tussen ontwikkelaar en bouwer. Bijv. bij de Vinex Leidse Rijn waar 28.000 woningen inclusief infrastructuur werden gerealiseerd. Ook bij complexe Zandvoortse projecten hebben we een bijdrage mogen leveren. Op het gebied van ICT zijn we met Antez B.V. tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Ik ben gepensioneerd en geïnteresseerd in sport en gemeentelijke politiek. Speel recreatief nog een potje tennis of een partijtje golf om in beweging te blijven. Ben woonachtig in Bentveld en hoop op een mooie uitslag voor OPZ in maart.

Laat ik me even voorstellen: Linda Rubeling, 59 jaar en geboren en getogen in Zandvoort. Sinds 1999 ben ik werkzaam als medewerker balie/burgerzaken in Zandvoort. Door de samenwerking is mijn standplaats nu Haarlem. Ik ben niet echt een politiek dier, maar ben wel zeer begaan met het wel en wee van onze mooie badplaats en wil daar graag over meedenken en praten. Toen ik gevraagd werd om lijstduwer te worden heb ik deze kans gepakt. Hopelijk kunnen we Zandvoort een plek maken en laten blijven, waar het voor bewoners, ondernemers en toeristen goed vertoeven is.

Henk van Gameren, 69 jaar oud en geboren in Heemstede. Nadat ik 1975 getrouwd ben met een Zandvoortse hebben we een jaar in Haarlem gewoond. Sinds 1976 woon ik dus met heel veel plezier in Zandvoort. Ik ben vader van 2 kinderen en ben hen gevolgd naar de Zandvoortsche Hockey Club. Begonnen als coach van de teams waarin mijn kinderen speelden kwam ik al vrij snel in het bestuur terecht totdat zij hun vleugels uitsloegen en verhuisden naar elders. Na een lange periode van bestuurlijke rust ben ik begin 2018 voorzitter geworden van OPZ en sinds half 2021 voorzitter van onze VvE. Daarnaast zing ik met veel plezier in het Zandvoorts Mannenkoor.

Ik ben Helen keur. De naam zegt het al,een ‘echte’ Zandvoortse. Vier jaar geleden ben ik via mijn vrijwilligerswerk bij Pluspunt lid geworden van OPZ. De afgelopen raadsperiode ben ik met veel plezier en passie raadslid geweest. Voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen ben ik wederom verkiesbaar. Ik hoop dat ik op uw stem kan rekenen zodat ik mij de komende vier jaar weer met veel passie kan inzetten voor ons mooie dorp en niet te vergeten het prachtige Bentveld. Zo sta ik voor een betere verbinding tussen nieuw-noord en het dorp. Hoort zegt het voort;het is fijn wonen in Zandvoort-noord.

Van 1957 tot 1964: Algemeen Opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee. Van 1967 tot 1973: beleidsmedewerker in de gemeenten Voorschoten en Bilthoven. Van 1973 tot 1997: vele management-functies bij de provincie Noord-Holland. O.a.Hoofd van de afdeling Welzijn en Volksgezondheid. Van 1998 tot 2006: Wethouder in de gemeente Zandvoort met onder meer de portefeuilles Toerisme en Economie; Personeelszaken; Verkeer en Vervoer. Vele jaren docent aan de Noordhollandse Bestuursacademie. Vele jaren Landelijk voorzitter van de Algemene Bond van provinciaal Personeel in Nederland. Bestuurslid Ambtenarencentrum Nederland. Bestuurslid Europese Vakbeweging. Vele jaren voorzitter van de Vereniging Bedrijventerreinen in Zandvoort

Daniel Wilhelm, 51 jaar. Opgegroeid in Duitsland, onder andere in Berlijn en Amsterdam gewoond. Sinds 2016 woon ik samen met mijn partner in het mooie Zandvoort waar wij zijn gaan houden. Ik ben werkzaam als psychiater in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Graag wil ik een steentje bijdragen om Zandvoort een plek te laten zijn, die staat voor moderniteit en openheid maar waar ook het oude gekoesterd en de rust en natuur gewaardeerd blijft.

Zevenenvijftig jaar geleden ben ik geboren in Amsterdam. Na mijn studie bedrijfskunde aan Nijenrode ben ik begonnen als organisatie-adviseur bij de ABN Bank. Om vervolgens aan de slag te gaan bij Inter Football, het eerste sportmarketingbureau van Nederland. Daar was ik accountmanager voor Feyenoord en Opel, en heb reizen georganiseerd naar het EK in Duitsland en het WK in Italië. Jawel, ook de memorabele finale tegen Rusland heb ik live mogen meemaken. In die tijd ben ik ook verhuisd naar Zandvoort. Direct het verenigingsleven in bij TZB, zelf softballen maar ook aan de slag als trainer/coach van de pupillen. Via softball vrienden ontmoette ik Olof. Ondertussen zijn we al ruim dertig jaar getrouwd en hebben we samen drie fantastisch mooie kinderen. Na bijna twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij Play-In/Circus Zandvoort, ben ik in 2011 wethouder geworden. Nu werk ik alweer heel wat jaren met veel plezier bij de gemeente IJsselstein. Ik ben lid van het managementteam, ben de eerste loco-gemeentesecretaris en geef daarnaast leiding aan de teams Advies (o.a. juridische zaken, HR, communicatie) en Sociaal Domein (jeugdteam/jeugdwet, sociaal team/Wmo). Politiek is een hobby van me, net als reizen met de camper, lezen, stamboomonderzoek en Zandvoort.

Sinds 1975 woonachtig in Zandvoort. Eerst inkoopmanager bij een groot warenhuis en daarna in het toerisme eigenaar hotel eigenaar. 20 jaar scheidsrechter KNVB, vervolgens 6 jaar bestuurslid bij Zandvoortmeeuwen. In 200 mede OPZ opgericht, al heel lang de grootste partij in Zandvoort, begonnen als voorzitter, daarna gemeenteraadslid, thans penningmeester. Doel van OPZ was indertijd, omdat de ouderen eigenlijk toen al minder meetelden, het behartigen van lokale belangen en het helpen creëren van optimale leefomstandigheden met name voor ouderen en minder draagkrachtigen. Hobbies: Ik tennis nog steeds en golf alleen met warme handen weer. Ben zeer content dat ik ooit naar Zandvoort ben gekomen, levendig dorp en vriendelijke mensen (op één na). Hoop vurig dat de kiezers ons weten te waarderen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Mijn naam is Bruno Bouberg Wilson. Ik kwam op mijn achtste met mijn ouders naar Zandvoort en woon hier sindsdien al vele, vele jaren tot volle tevredenheid. Nadat ik als zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Studio Bruijn & Wilson stopte had ik tijd voor politiek. Ik koos voor de gemeentelijke politiek en bewust voor een lokale partij: OPZ. Was hier al eerder raadslid van 2006 t/m 2014 en daarna vanaf 2018 tot heden.
Daarnaast van 2007 t/m 2019 in diverse Statencommissies woordvoerder voor de OPNH (Ouderenpartij Noord-Holland). Ik heb mij opnieuw gekandideerd voor de a.s. gemeenteraadsverkiezingen en zie er naar uit om, met een zeer sterke fractie, veel voor Zandvoort te kunnen betekenen

Voor veel inwoners ben ik geen onbekende, jarenlang in de Kaashoek gewerkt. Daarna als zelfstandig ondernemer een snackbar gehad in wijk Nieuw Noord. Toen het met het gezinsleven te druk werd ben ik gestopt met onze snackbar. Mijn man is verdergegaan met zijn eigen bouwbedrijf. Zelf ben ik een omscholing gaan doen, welke altijd mijn interesse heeft gehad. Op 42-jarige leeftijd heb ik 3-jarige cursus gevolgd tot apothekers-assistente. Vanuit deze functie zal ik ook voor veel inwoners een bekend gezicht zijn. Voor mij is het van belang dat ik net als ondernemer of vanuit de apotheek vindt dat een gemeente goed benaderbaar is, helder is in zijn beleid, transparant en dingen verwezenlijkt. Hierbij heb ik alle vertrouwen in OPZ.

Mijn ouders kwamen in 1948 in Zandvoort wonen, omdat mijn vader als onderwijzer op de Karel Doormanschool ging werken. Later zou hij nog jaren werkzaam zijn op de Wim Gertenbachschool, het huidige Gertenbach College in Zandvoort. Nooit gedacht dat ik zelf ooit ook werkzaam zou zijn binnen het onderwijs, maar het bloed kruipt……. Op mijn 30e ben ik gestart in het openbaar basisonderwijs, na 10 jaar de overstap gemaakt naar het openbaar voortgezet onderwijs. Naast lesgevende taken heb ik mij jaren verdienstelijk gemaakt als zorgcoördinator en teamleider waarbij mijn aandacht vooral uitging naar de leerling die extra zorg omtrent leren en gedrag nodig had. De scholen die ik zelf als leerling heb bezocht lagen buiten Zandvoort (de eerste 3 1/2 jaar lagere school wel op de Hannie Schaftschool). Sporten werd wel gedaan in Zandvoort. Als 8-jarige werd ik lid van de Zandvoortsche Hockeyclub. Ik heb dat jaren met heel veel plezier gedaan, met als afsluiting een geweldige tijd met de trimhockey club, (waarmee we menig prijs in de wacht hebben gesleept, onder de bezielende leiding van onze coach Henk van Gameren). Politiek was een “must” binnen ons gezin. Het was belangrijk je eigen mening te hebben, goed te kunnen beargumenteren en er werden heftige discussies aan tafel gevoerd. Je verdiepen in de gemeentelijke politiek hoorde daar ook bij. Heel even ben ik nog actief geweest binnen de PvdA in Zandvoort. Politiek blijft mij interesseren waarbij voor mij het welzijn van de burgers voorop staat. Nu ik vorig jaar het besluit heb genomen vervroegd met pensioen te gaan, zal ik daar meer tijd voor hebben. Bij de OPZ voel ik mij thuis, een partij die mij aanspreekt omdat de partij een sterk fundament heeft, transparant communiceert (ook met de achterban) en de burgers serieus neemt.

Mijn naam is Patrick Berg. Ben 53 jaar jong en heb nog nooit gewoond buiten Zandvoort, kan mij dit ook niet voorstellen. Sinds 1999 ben ik zelfstandig ondernemer en heb samen met mijn vrouw een viskraam op de Boulevard Barnaart. Ik kwam in aanraking met de politiek, omdat wij een bedrijfswoning wilde realiseren in 2010. De heer Carl Simons stond mij uiterst correct te woord altijd. In 2014 vroeg hij mij al om de lijst voor OPZ te komen staan, echter daar was ik toen nog te druk voor. In 2018 kwam Joop Berendsen bij mij wederom langs en zou ik lijstduwer zijn. Daar ik veel voorkeurstemmen kreeg, vond ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen. Nu na 4 jaar raadslid terugkijkend , moet ik zeggen dat het moeilijkste voor mij is dat ik veel meer een doener ben dan een prater. Ben blij dat OPZ komende 4 jaar ook van belang vindt meer doen en minder praten!