Verkiezingsprogramma OPZ 2022 – 2026

“Als ik door mijn dorp fiets overvalt me regelmatig een onverwacht geluksgevoel. Terwijl ik het strand oploop voel ik me thuis en ervaar ik een trots die niet zozeer over mij gaat maar voortkomt uit het besef onderdeel te zijn van dit geweldige dorp.”

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

En er staat wat op het spel! Meer dan ooit staat ons mooie dorp op een kruispunt. We staan voor een keuze die van grote invloed zal zijn op de toekomst van Zandvoort en al die verschillende eigenwijze Zandvoorters. Niet alleen voor de komende vier jaar maar voor een veel langere periode. Omdat we NU de kans nog hebben dingen te veranderen. Verandert er niets en modderen we voort, dan rukt Amsterdam Beach op. De ambtelijke samenwerking met Haarlem mag niet leiden tot een bestuurlijke fusie, Zandvoort blijft zelfstandig.

Natuurlijk gaan verkiezingen ook om welke partij wint of verliest, maar het gaat ook om de vraag wat voor ‘DORP’ willen we zijn. Van wie Zandvoort is, waarom en wat we willen veranderen. OPZ wil Zandvoort behouden omdat het hier fijn wonen en werken is ! Iedere Zandvoorter voelt zich trots bij het horen van een lofzang over Zandvoort en Zandvoort laat bij bezoekers een blijvende indruk achter omdat het een mooie , prettige en een eigenzinnige badplaats is.

Joop Berendsen

Lijsttrekker OPZ